Тази вечер в електронната поща се получи писмо от няколко привърженици на Балкан. Поводът бе излезлите днес публикации, насочени срещу действията на публиката във втория полуфинален мач за Купата на България между Балкан и Левски Лукойл. Публикуваме го без поправки.  От БК Балкан също имат намерение да изразят своето становище. 


Една приказка за наглостта , страха и безочието 


Страх и наглост е да се опитваш да убеждаваш цяла България как Левски 2014 Лукойл по правилата е елиминирал Балкан. Явно някой е толкова безочлив, че чак си вярва. Но да припомним фактите. 


1. В зала Универсиада, доколкото си спомням, не работеше часовникът и игралното време се измерваше чрез телефон. И най-интересното бе, че часовникът тръгна точно когато се появиха тези 20-30 души „публика“, заради които може би се случи ГМО версията в баскетболни одежди. Впрочем, тази "публика" не бе от София, а докарана от Враца. 


2. В зала Универсиада имаше един съдия - Николай Цинцарски, който и през 2016 в Пловдив не видя дърпането на потника на Асен Великов спрямо Станимир Маринов /тогава с екипа на Балкан/. А сега, клетият, бе просто зрител и пропусна услужливо 2-3 неспортсменски нарушения и дузина ситуации под коша. Естествено, в полза на Левски 2014 Лукойл. 


3. В този мач играха Балкан срещу ….. И тук трябва да се замислим. Защото истинският Левски е друг , той е клуб с традиции и школа, от който са произлезли много личности.


4. Къде е БФБаскетбол в цялата история? Глушков беше на мача в София, ходеше и на мачовете в Правец , но в Ботевград не идва. Защо бе, г-н Глушков? Страх Ви е от нещо ли? Интересен факт, г-н Глушков, от лидера в първенството няма национал, но пък Асенчо Великов е там… това класа ли е! 


Но да не задълбаваме, а да минем към втория полуфинален мач за Купата на България в Ботевград. Един истински баскетболен празник за града, какъвто впрочем е всеки мач в Ботевград. Хората живеят с отбора си и го подкрепят неистово. И това е най-голямото богатство на Балкан – безрезервната любов на хората в града! 


Сега тази любов се опитват да очернят с разни поръчкови статии. Пишат срещу хора , които другиден ще подканят да подкрепят Националния отбор на България. Пишат със същата енергия, с която редят дитирамби за "силните на деня". Сега им е доста неприятно. И ги боли, въпреки че са отстранили Балкан . Защото тази любов с пари не могат да си я купят. Явно са доволни, че в Правец имаха 3 фена, а сега цели 20, това си е направо успех. Страх ги е, че идват решаващи мачове и се опитват да манипулират обществеността - видите ли, ботевградската публика е агресивна… 


Хора, не забравяйте, че това се случва само срещу Левски. И което онези с поръчковите статии никога не го споменават. Хора, не забравяйте, че Папазов удари Борислав Чилингиров от Рилски спортист пред камерите. А след мача в събота Тодор Стойков блъсна и заплаши президента на Балкан. А Христо Николов - Гларуса, дори ни напсува по време на мача, докато бе в игрището. 


Да не забравяме кой изпотроши залата в Самоков – агитката на Левски. Да не забравяме кой доведе гръцките съдии, които ограбиха Балкан – пак Левски и пак Папазов. И да обяснявате колко е лоша публиката в Ботевград ! Може пък на хората вече да им е дошло до гуша от тези несправедливости. Може пък вече да им е писнало от отсъждането на разни линийки и тънки фаулчета във вреда на Балкан . Може би хората просто са решили да кажат СТОП ! И може би най-голямата грешка на президента на Балкан бе, че не остави хората да ги ступат , за да се спре с това веднъж завинаги! Ще се видим пак скоро с вас и вярвайте, че ще бъдем още повече и още по-шумни. И да, забравихме делегата – дано много добре да е видял кой провокира публиката след края на мача и откъде полетяха първите предмети . Защото сме сигурни, че грешките на съдиите едва ли е видял. Делегатът Орлин Николов , който е поредната пионка в ръцете на Папазов. 


И накрая , но не на последно място, относно организацията на спортни прояви в Арена Ботевград. Такива е имало много, но такива чудеса се случват винаги с Левски. И то откакто начело на тима е Папазов. Убедни сме , че в следващия мач с Левски 2014 Лукойл нещата ще бъдат поставени по друг начин относно мерките за сигурност. Но в идеята да се опазят гостуващите фенове, бяха подценени нашите привърженици . И най-вече онези , които бяха провокирани. Сигурни сме , че те самите не се гордеят с това , което сториха , за съжаление емоциите не са добър съветник .