Още преди уречения час днес обитателите на Дом за възрастни хора “Д-р Адриян Атанасов“ заехa местата си в салона за тържества в очакване на гостите от ДГ “Звънче“, които им бяха подготвили приятна изненада. Преди представлението, директорът на детската градина - г-жа Петровска, поздрави любезните домакини: “За нас е чест и удоволствие да Ви поднесем детски поздрав и усмивки с драматизацията на българската народна приказка “Който не работи, не трябва да яде“ по повод 2-23 април “Походът на книгата“! От сърце желаем на всички Вас крепко здраве, спокойни дни, изпълнени с радост и сили, дълголетие! 


Благодарение на всеотдайността, мъдростта и трудолюбието Ви, днес хората след Вас могат да следват достойния Ви пример и да градят едно по-добро бъдеще. Вие сте поставили основите, а ние и нашите деца ще ги доизградим за доброто на идните поколения! Нека дните Ви бъдат изпълнени с обичта и уважението на любимите Ви хора! Съхранете усмивката и жизнеността в сърцата! Покажете светлия и достоен път на децата!“.


След хубавите пожелания дойде ред на сценичната изява на малчуганите. С голямо желание и артистичност те изпълниха поверените им роли в поучителната българска приказка, допълнена със сполучливо осъвременени диалози, с детски песни и с танци на фона на популярни български народни песни. 


Възрастните хора наблюдаваха с голямо внимание и усмивки изпълненията на децата и непрекъснато ги аплодираха. В знак на благодарност и за спомен от днешното гостуване детската градина получи подарък – ръчно изработен великденски сувенир. Той бе поднесен от директора на Дома – Яница Иванова. Тя уточни, че сувенирът е направен от сръчните ръце на бабите и дядовците и благодари на децата и техните учителки за отличната подготовка и хубавото настроение.


Гостите от ДГ “Звънче“ отвърнаха на жеста с красиво цвете за двора на Дома и с ръчно изработени картички с послания за неговите обитатели.


Приказният ден в Дома за възрастни хора “Д-р Адриян Атанасов“ завърши с общи снимки при великденския кът и специално приготвена почерпка за децата.