Велико Търново ще е домакин на финала за Купата на България при мъжете, мачът е на 3 март. 


Управителният Съвет на БФБ се събра в пълен състав за заседанието си днес, като и почетният президент Атанас Тонев уважи събранието. 


Сериозни спорове съпътстваха избора на град - домакин на финала. Двете предложения бяха Велико Търново, по предложение на Георги Глушков и Ботевград, където Рилски спортист предпочита да играе финалната среща. 


Разбира се това предизвика и доста разгорещени дискусии в залата на Управителния съвет, в който участват представители и на двата финалиста - Петър Георгиев от страна на Рилски спортист и Тодор Стойков от страна на Левски Лукойл. 


В крайна сметка УС реши да прати на далеч по-неутрално място финала, като той ще се играе на 3 март във Велико Търново, в Двореца на културата и спорта "Васил Левски". 


УС се съгласи, че Ботевград атмосферата е далеч по-враждебна за Левски, като и след последния двубой на "сините" там феновете на Балкан изпратиха с обиди, плюнки и хвърлени предмети Тити Папазов и отбора му. 


Така неутралният терен Велико Търново, град без отбор в НБЛ, бе посочен като по-добър вариант, поставящ в равна позиция и двата клуба.