За първи път от началото на провежднето му Мачът на звездите на Националната баскетболна лига ще бъде Ботевград. Това бе обявено официално днес на специална пресконференция в Министерството на младежта и спорта, на която присъстваха кметът на Ботевград Иван Гавалюгов, генералният мениджър на НБЛ Лили Борисова, президентът на БФБ Георги Глушков, Иван Стоев - маркетинг директор на компанията "Престиж 96" и организационният директор на събитието Стефан Августинов. Датата на провеждането му е 22 април.


Ботевград ще бъде домакин на юбилейното 15-то издание на шоуто и ще бъде негов съорганизатор. За втора поредна година то ще носи името на бранда Престиж 96, а именно - 100% Power Мач на звездите.


По примера на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада, за пръв път отборите ще се избират от най-харесваните играчи от феновете. 


Билетите за двубоя са с цена от 5 лева, а в последната седмица и в деня на мача ще струват по 7 лева.


 "Това е традиционен спорт за нашия град. Надяваме се, че ще организираме този мач подобаващо и залата ще бъде пълна", каза кметът на Ботевград Иван Гавалюгов.


 Гласуването за избор на играчи отново ще се състои в сайта на събитието - www.all-star.bg, но този път двата отбора ще бъдат форматирани от своите лидери. Двамата състезатели - българин и чужденец, които ще са капитани на отборите, ще бъдат двамата с най-висок вот от избора. 


Гласуването за играчи ще стартира по-рано тази година и ще трае 10 дни - между 5 март и 15 март 2018 година. След това ще бъдат обявени капитаните и на живо ще бъде направен изборът на отборите.