И тази година Баба Марта не пропусна да посети сладките малчугани от ДГ  „Еделвайс“, гр. Етрополе. В началото на тържеството, г-жа Татяна Маринова, директор на ДГ „Еделвайс”, приветства гостите от Община Етрополе  – г-жа Росица Христова - зам.-кмет, г-жа Мариана Драганска - секретар на Община Етрополе и г-жа Росица Иванова - главен инспектор „Просвета, култура и вероизповедания“ , с добре дошли, като им пожела здраве, късмет и благоденствие. 
По случай празника, г-жа Росица Христова подари от името на кмета и ръководството на Общинска администация Етрополе голяма мартеница, носеща здраве и късмет за цялата детска градина и лакомства за децата.
Всички дечица и гости гледаха с интерес приказката „Празник в гората”, с участието на деца и учители от детската градина.
Децата  научиха много за произхода на празника, за традициите и обичаите, свързани с него.  Тържеството премина с много весело настроение, прекрасни песни, стихчета и танци.
За финал, Баба Марта дари всички дечица с мартеничка, с пожелание да бъдат живи и здрави,  весели и засмени, румени и червени.
Текст и снимки: Наталия Димитрова