На 23.03.2018 г. се проведе среща на учениците от СУ „Христо Ясенов“- Етрополе с преподаватели от Националната спортна академия „Васил Левски“. Гл. ас. Мариана Борукова, доктор, преподавател в сектор Баскетбол, 7 пъти шампион на Република България, 5 пъти носител на „Купа на България“, европейски вицешампион за девойки през 1992 г., по вдъхновяващ начин представи информация за бъдещите кандидат-студенти.
Българският спорт е изправен пред нови глобални предизвикателства, което изисква добре подготвени и висококвалифицирани специалисти в различните му сфери. НСА „Васил Левски” е безспорен лидер и образователна институция, предлагаща модерно специализирано образование и възможност да се поддържа тренировъчно-състезателен режим. Големите имена на доказаните спортисти, които са и възпитаници на академията: Кубрат Пулев, Тервел Пулев, Димитър Бербатов, Йордан Йовчев и др. показват важността, наред с отличните спортни успехи, да се получава и добра образователна подготовката.
На срещата присъстваха и двама възпитаници на Академията и на СУ „Христо Ясенов“- Етрополе. Христо Стаменов, който е и треньор по футбол и учител в училището, сподели своите впечатления от обучението си в НСА и възможността за последваща реализация на студентите. 
Г-жа Манчева, директор на СУ „Христо Ясенов“ - Етрополе, благодари за възможността учениците да получат информация за предстоящата кандидатстудентска кампания от преподавателите на НСА. 
Текст и снимки: Росица Василева