През този творчески сезон Младежка театрална формация „Карнавал” при читалище „Христо Ботев” - Ботевград ще зарадва своите почитатели с нова пиеса – „Тя… ме излъга”. В ролите ще видим Васил Василев, Теодора Недялкова, Цветелина Пенева, Стефани Съйкова, Кристиан Сираков, Гергана Динкова, Вяра Иванова и Иво Михайлов. Младите хора са на възраст между 16 и 25 години.  Сред тях има възпитаници на ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров”.  


От доста време младите театрали репетират усилено под вещите наставления на своя ръководител - Мирослав Йорданов. По негови думи пиесата ще се хареса на публиката, независимо от възрастта й, защото носи добро настроение, има динамичен, увлекателен и интересен сюжет.


Премиерата на комедията „Тя…ме излъга” ще се състои на 19 април от 19 часа в големия салон на читалището. Който няма възможност да гледа постановката на тази дата, може да го направи на 26 този месец. Билети се продават на касата на читалището. 


Младежки театър „Карнавал” ще се изяви пред публика за втори път от своето създаване, както се подразбира, преди две години. От творчески сезон 2017/2018 год. той премина към Народно читалище „Христо Ботев”. Негов ръководител от самото начало е Мирослав Йорданов – добре познато лице от любителския театър при читалището. Освен младежка, той ръководи и детска театрална формация. 


Изявите на младите хора от театралната формация не се изчерпват с участието им в постановки, виждаме ги и в рецитали по различни поводи.