Временно изпълняващият длъжността „управител” на МБАЛ Ботевград – д-р Пламен Китанов, получи грамота и сребърен почетен плакет за висок професионализъм и активна дейност в утвърждаване на авторитета на Лекарския съюз. Отличието му бе връчено официално днес от д-р Валентин Пеев - председател на Управителния съвет на Районна лекарска колегия – София област.


Награждаването стана в залата на МБАЛ Ботевград, в присъствието на целия персонал на лечебното заведение, общинското ръководство и граждани, които познават д-р Китанов. 


Д-р Валентин Пеев пожела на д-р Пламен Китанов и на колегите му от местната болница да са здрави, да бъдат всеотдайни в професията си и да дават най-доброто от себе си за просперитета и здравето на жителите на община Ботевград. 


От своя страна д-р Китанов благодари за отличието и се обърна към лекарите и медицинските работници от ботевградската болница с думите: „Радвам се, че имам възможност да работя с Вас. Надявам се и Вие да приемате с добри чувства бъдещата ни съвместна работа. Това, което имам като амбиция да постигна заедно с Вас в тази болница, е тя завоюва мястото на най-добрата болница в Софийска област, каквато би следвало да бъде.”.


По повод предстоящия празник Великден и Международния ден на здравето – 7 април, изпълняващият длъжността „управител” на МБАЛ също отправи благопожелания към своите колеги.   


В изказването си кметът Иван Гавалюгов увери присъстващите, че общината ще продължи да инвестира в болницата и в местното здравеопазване. 


„Мисля, че сме намерили правилната формула - не на парче да кърпим, както до момента, което все пак има своите позитивни резултати, разбира се, но те не са достатъчни, за да обърнем тенденцията и да предложим добри условия и качествено медицинско обслужване на жителите на Община Ботевград. Категорично основна водеща роля в здравеопазването в нашата община има МБАЛ Ботевград. Моите колеги от общинската администрация и от Общинския съвет също споделят това виждане”, каза той. 


По отношение на наградата на д-р Китанов, кметът Иван Гавалюгов заяви: „Приемам я като добър знак за доброто бъдещо на МБАЛ Ботевград”. Градоначалникът поздрави персонала на болницата с настъпващия голям християнски празник Великден и с Международния ден на здравето.