Учители, ученици, родители и приятели  на ОУ,,Отец  Паисий”, с.Врачеш танцуваха днес традиционно българско хоро, за да отбележат празника на Светите братя Кирил и Методий.


Инициативата е на Министерство на образование и науката (МОН) и цели да събере повече хора на едно място, с което да се почетат българските традиции и култура като част от инициативата ,,Розите на България”. 


Проектът се организира  в партньорство с Министерство на вътрешните работи и съответните дипломатически представителства, Министерство на културата и Държавната агенция  за българите в чужбина.


ОУ "Отец Паисий”, село Врачеш с радост подкрепи инициативата и се присъедини към нея, като в 11:30ч. днес всички ученици и учители излязоха на двора и под звуците на български хора превърнаха в празник инициативата. 


Под ръководството на преподавателите г-жа Сара Петрова и  г-жа Петя Денчева възпитаниците на училището подредиха изложба с рисунки на български носии и на български шевици. В изложбата бяха показани и рози, изработени чрез прегъване на хартия. 


Пъстрите носии и веселото настроение оцветиха и огласиха училищния двор.


„Вярваме, че каузата обединява нашата общност по целия свят, защото: "Всички заедно, можем повече!”, казаха от училището.