Небойша Видич, треньор на Балкан: Ще се опитам да бъда реалист. Какво имам предвид? Като победим Левски Лукойл, смятам, че това е подвиг. Също така смятам, че подвиг би било и отиването на отбора от Пловдив на финал. Мисля, че сме по-класен отбор, имаме качествени играчи и всичко друго, освен отиването ни на финал, би било изненада. Това обаче съвсем не означава, че сме играли срещу слаб отбор. Точно обратното, те са доста добър тим, с прекрасни стрелци като Митко Димитров и Бачев, които играха отлично през цялата серия, а не само в една среща, т.е. не е случайно. Често сменят защитата, като цяло играят на ръба на фаула, когато съдийският критерий им позволи. И смятам, че са изключително неудобен съперник. Като цяло не ни беше лесно. Но все пак резултатът от серията - 3-1 победи, отразява реалността.


Асен Николов, Академик Бултекс 99:  Още в първата част се появи проблем, когато се контузи Юмипиг и не можахме да го използваме до края на срещата. Що се отнася за цялата серия, със сигурност имаше известна доза драматизъм. Имахме възможност да спечелим и първия мач и тогава при 2-0 за нас щеше да е още по-драматично. В крайна сметка има закономерност в баскетбола, поздравявам отбора на Балкан. Смятам, че извършиха много работа и играчите, и ръководството на клуба и закономерно се класираха за финал. Нямаме предпочитания за съперник в мача за бронзовите медали. Който повече заслужава от другата полуфинална серия, ще отиде на финал. Ние ще се срещнем с другия тим. Ние няма да се откажем от малкия финал и ще хвърлим всички усилия, тъй като клубът ни за първи път е във финалната четворка и и вожнж кок щи си представим.


Игор Кесар, Балкан: Естествено, тази победа бе много важна за нас. Изпълнихме до голяма степен това, за което си говорехме в съблекалнята. Искам специално да благодаря на тази невероятна публика, която ни подкрепяше през време на цялата полуфинална серия. Така че - ще се видим на финала, нямам какво друго да кажа.


Никола Маравич, Академик Бултекс 99: Не мисля, че играх много добре тази вечер. Вкарах малко повече точки, но наистина трябваше да се представя по-силно. Не играхме добре през първата четвъртина, тогава ни направиха разлика. После се вдигнахме, започнахме да я намаляваме, но накрая не успяхме, сами видяхте. Нямахме късмет в първия мач в Пловдив, просто загубихме спечелена среща. В крайна сметка честитя на Балкан. Всички те са добри момчета, желая им късмет във финала.