Екип от девет студенти по журналистика в УНСС взе участие в конкурс „Покажи добрия българин”, организиран от фондация „Димитър Цонев”.  Те представиха видео, в което се разкрива какво означава доброта през погледа на деца от Дома в село Разлив. Според регламента на конкурса, проектът е с продължителност една минута – кратък, но изключително въздействащ. Той получи най-много гласове от УС на фондацията и спечели първо място. Авторите на видеото бяха удостоени с грамота, парична награда в размер на 1 500 лв. едногодишна стипендия от 100 лева месечно.


От името на печелившия отбор благодарност към организаторите поднесе Петър Цанов. „Ние спечелихме още чрез реализацията на идеята ни, защото спечелихме сърцата на децата, които снимахме, а и те определено спечелиха нашите!“, каза той. 


Петър Цанов е от Ботевград. През 2016 год. той стана част от екипа на предаването „Господари на ефира”.  


А ето и имената на останалите ботевградчани в отличения екип: Ванеса Ангелова, Василена Макреева и Кристиян Христов. И тримата са стажанти в „Господари на ефира”. 


Церемонията по връчване на наградите на името на Димитър Цонев се състоя на 10 май в хотел „Маринела” в столицата. На второ място в конкурса за студенти по журналистика до 24-годишна възраст бе класирана Татяна Йорданова, а на трето – Станислава Иванова и Пламен Бешков.   


В категория за телевизионен водещ наградата отиде при Радина Червенова от БНТ. Тя дари паричната cи награда от 1000 лева на cтyдент, който да бъде отличен в следващото издание на наградите „Димитър Цонев“. Другите номинирани в същата категория бяха Николай Дойнов от Нова телевизия, Антон Хекимян от bTV, както и Мартина Ганчева от „Bulgaria ON AIR“, Николай Кръстев от „Bloomberg TV Bulgaria“, Николай Панков от „СКАТ и Николай Лефеджиев от „ТВ Европа“.


В категорията за телевизионен репортер наградата бе присъдена на Миролюба Бенатова от Нова телевизия. Номинирани в същата категория бяха Надежда Василева от БНТ, Стоян Георгиев от bTV, Димитър Димитров от Bulgaria ON AIR, Ани Балджиян от „ТВ Европа“, Теодора Салагьорова от „СКАТ“ и Наделина Анева от „Канал 3“, съобщава сайтът times.bg. 


Награденото видео може да видите ТУК