Късно тази вечер в контролен мач баскетболнияат отбор на "Балкан" победи ЦСКА със 78-61. Целта на двамата треньори - Георги Младенов на "Балкан" и Росен Барчовски на ЦСКА, бе да поверят игровите възможности на дошлите на проби баскетболисти.

"Червените" взеха само първата част, която завърши 16-13 в тяхна полза. Сле това обаче домакините поеха изцяло контрола върху играта. На полувремето се оттеглиха с аванс от 3 точки - 36-33, който в края на третата четвъртина бе достигнал 14 - 64-50. И в последната част "балканци" играха значително по-добре и победиха със 78-61.

Публиката в зала "Балкан" имаше възможност да види изявите на сърбите Небойша Ристич, Даниел Зорич и Марко Попадич. Не игра руснакът Михаил Омелченко, който си замина за Москва.

За ЦСКА игра Симеон Найденов, който обаче едва ли ще остане в тима. Бачовстки пробва също два гарда - сърбин и грък, както и сина на бившия наставник на Сърбия и на "Цървена звезда" Драган Шакота. Все още в тима очакват пристигането на двама играчи от Нигерия.

Георги Младенов ще прецени кои играчми ще останат окончателно в тима след третата контролна среща, която "Балкан" ще играе в понеделник, отново в Ботевград, със "Спартак" Плевен.