Баскетболният отбор на Балкан - момчета до 14 години, спечели сребърните медали от завършилия днес в столицата финален турнир. В спора за титлата воденият от треньора Виктория Маринова тим на Балкан отстъпи пред Академик Бултекс 99 с 66-76 /14-12, 11-17, 15-21, 26-26/.


Играта в първите две части  бе сравнително равностойна. Първата петица на Балкан спечели първата четвъртина с 14-12 с тройка в последната секунда на Александър Гавалюгов. При вторите петици момчетата от Пловдив успяха в края на втория период да вземат аванс от 4 точки - на полувремето резултатът бе 29-25 в тяхна полза.


При сборните петици ръстовото превъзходство на Академик Бултекс 99 се отрази на развоя на срещата, въпреки че и малките балканци не се предаваха. В крайна сметка тимът от Пловдив, воден от треньора Йордан Иванов, спечели заслужено срещата, а с това и купата за първото място и златните медали.


 Най-резултатен за Балкан с 23 точки бе Александър Гавалюгов, който е с две години по-малък от максимално допустимата възраст. Илиян Илиянов реализира 17 точки, с 15 е Хрисимир Маринов. За победителите  се открояваше Симеон Димитров, който стана топреализатор с 25 точки.


Балкан и Академик Бултекс 99 показаха безспорно най-добрия баскетбол  не само в този финален турнир, а през целия сезон. През месец май двата тима играха финал и за Купата на България за тази възраст, който отново бе спечелен от пловдивчани. Впрочем и финалната четворка на държавния шампионат е същата,, както и в турнира за Купата. С бронзовите медали от първенството е Черно море Тича с треньор Пламен Христов, който победи все по-напредващия тим на Несебър, воден от амбициозния Стойчо Кукучев. 


Един от най-проспериращите млади български баскетболисти - Йордан Минчев, връчи купата за второто място и сребърните медали на отбора на Балкан. А шампионите бяха наградени от президента на БФБ Георги Глушков.