За една нощ София отново заприлича на бойно поле, след като столичани станаха свидетели на нова поредица от взривове и престрелки.

Бомба e избухнала на улица "Милосърдна" в стрийптиз-бар, недалеч от НДК.

Взривът е бил поставен в заведението "Пантера". Той е откъснал стъпалото на 36-годишен мъж, който е охранявал бара.

Мъжът е откаран в Института за спешна медицинска помощ "Пирогов". Пораженията върху самото заведение са малки.

Той уточни, че т.нар. бар се намира в малка схлупена едноетажна къща, до която има още по-малка пристройка.

Около тях се издигат нови жилищни и офис сгради. Къщата най-вероятно е от гредоред и е строена в началото на миналия век.

На по-малко от половин километър от бар "Пантера" - до блок 129 на жк "Хиподрума" - почти по същото време също избухна бомба.

Това стана също в стара къща, където по свидетелства на живеещи в района, до скоро не е живял никой и където сега се помещава публичен дом. Свидетели разказаха, че освен тътен от взрив се е чула и стрелба.

От бомбата са пострадали тежко двама мъже, които са настанени в "Пирогов". Пострадали са и две жени. Мястото бе посетено и от кмета на София Бойко Борисов, който заяви, че предстои да се провери дали двете заведения са на един и същ собственик и подчерта, че в България отдавна трябва да има закон за проституцията.

Цялото оперативно ръководство на МВР, начело с генерален комисар Павлин Димитров, бе на мястото на двата взрива.

Той уточни, че взривът в бар "Пантера" е бил заложен на входната врата. Бомбата е била с малка мощност. В другата къща взривното устройство е поставено на прозорец.

Димитров каза, че двата взрива са свързани помежду си, като тепърва ще се установяват версиите за тях. Възможно е да става дума за разчистване на сметки между конкуренти.

Предстои да се уточнява и точният предмет на дейност на двете заведения и дали те са работели като публични домове.

Само преди четири дни бомба избухна отново в центъра на София и рани двама души.