През март тази година в Скравена са регистрирани най-много престъпления на глава от населението. За 15 дни в населеното място са извършени 17 кражби и 2 грабежа. Това съобщи началникът на полицията Николай Симеонов пред Общинския съвет днес, когато на дневен ред бе внесената информация за престъпността на територията на Община Ботевград и постигнатата разкриваемост през първото полугодие на 2018-та. Той обясни, че авторите са заловени. Николай Симеон сподели, че преобладаващият брой престъпления през целия отчетен период са извършени в Ботевград. По негови думи, има и спокойни населени места в общината, където не са регистрирани престъпни деяния. 


Николай Симеонов обясни пред съветниците, че полицията прави всичко възможно да се справи с едни от големите проблеми в нашия район - проституцията, който влияе негативно върху имиджа на Ботевград. През юни са задържани 71 проституиращи лица на територията на общината, а през този месец – 65-66 проститутки. 


Към момента няма променя в числения състав на полицейското управление, но предстоят конкурси за петима полицаи, а впоследствие за още 10 – 15 служители, които също ще бъдат назначени чрез конкурс. Това съобщи още Симеонов пред местния парламент.


На въпрос на Спасен Ценов – на какво се дължи увеличаването на престъпността през първото полугодие на тази година спрямо същия на 2017 год., Николай Симеонов отговори, че основната причина си остава недостатъчният брой полицейски служители.


Йордан Йорданов отправи препоръка към ръководството на местната полиция да настоява екип на Жандармерията да остане на територията на общината. 


Ренета Георгиева попита дали камерите за видеонаблюдение помагат в работата на полицията. Симеонов бе категоричен, че всяка поставена камера е в помощ. “Може да нямаме физическа възможност да наблюдаваме в реално време всички камери, но те ни помагат за разкриване на извършителите на престъпленията“, каза той. 


Николай Симеонов отчете като ползотворно сътрудничеството на полицията с дирекция “Сигурност и обществен ред“ към общината.


Повече за отчета на полицията – оттук: http://botevgrad.com/news/73703/ObS-shte-obsajda-informaciya-na-RU---Botevgrad-za-prestapnostta-i-postignatata-razkrivaemost/