Премиерът не очаква изненади при гласуването на оставките в НС


От 1 януари 2019 г. ще вдигнем заплатите в бюджетния сектор с 10%. Това заяви премиерът Бойко Борисов във Варна. Утре това ще го говорим на заседанието на Министерски съвет, разговарял съм с финансовия министър Владислав Горанов. Разчетите го позволяват, заварихме 3,7 дефицит, сега има излишък. Щом комунистите не са власт, няма дефицит в бюджета.


Относно изказването на Волен Сидеров, че се крои заговор срещу правителството и в отговор на въпрос успял ли е премиерът да преодолее съпротивата в партията и такава външна за тримата министри, Борисов каза, че вътре в ГЕРБ никога не е имало такава. Той обаче каза вижте как се синхронизират БСП и президента. Това е чул Волен Сидеров. На мен ми е най-мъчно, че ги сменям тези трима министри. Най мъчно ми е, че ги сменяме, аз съм ги отгледал от деца - Московски, Нанков...ние не сме БСП. Изненади не очаквам при гласуването в парламента, каза още Борисов. До оставките се стигна заради злощастната катастрофа в Своге, където загинаха 17 души. Гласуването на оставките ще се състои в четвъртък.


Помолен да коментира думите на президента Румен Радев, че сега не е моментът за предсрочни избори, но е нужна промяна, Борисов заяви забележете президентът каза, че сега не е момента, но ако дойде една нова партия, защото сега всички не стават. Другата партия ще е толкова партия, колкото тази на Бареков, лаконичен бе Борисов.