Днес - 15 септември, в Световния ден на почистването, България чисти заедно с милиони доброволци от 150 страни. Тази година bTV Media Group организира акции на 1155 локации в цялата страна. Всички 28 областни администрации и 265 общини се включват в кампанията традиционно всяка година.


Община Ботевград също се включва в най-мащабната доброволческа инициатива у нас, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план. 


Кампанията тази година се провежда под мотото „Почисти и запази“. Призивът има за цел да напомни на хората, че идеята за чиста околна среда трябва да се превърне в част от културата и мисленето ни. Идея, която трябва да поддържаме жива не само на определени дати, а целогодишно. 


Предвид факта, че найлоновите торбички са един от най-сериозните замърсители на околната среда, Община Ботевград призовава гражданите поне днес да заменим синтетичните торби с хартиени, да консумираме топли напитки не в пластмасови чаши и да ограничим употребата на аерозоли, за които е известно, че водят до разрушаването на озоновия слой.


Ако Вие сте един от нас – българите, които имаме отношение към опазването на околната среда и вярваме, че България може да бъде чиста - добре дошли! 


Включите се в кампанията и организирайте своите близки и приятели в малка инициативна група по почистването – все още не е късно, призовават от общината.


За всички, които имат желание да се включат в днешната кампания, ще бъдат раздадени чували и ръкавици. Три камиона и един сметовоз ще са на разположение за извозване на събрания битов отпадък по време на кампанията. Заявки за извозването на отпадъка  можете да подадете на:


0879496150 – Ангел Ангелов – Директор на ОП БКС


0889691884 – Антоанета Драгневска


0878189175 – Йонетка Йончева


Пунктове за раздаване на чували и ръкавици:


• Централен пункт – сградата на общинската администрация – 09:00 ч.


• Западен пункт - градинката на бул. „България” и ул. „Гурко” – 09:00 ч.


• ЖК „В. Левски” – Стария изток - ул. „Иван Вазов” при ресторант „Олимп” – 09:00 ч., следващо раздаване – 10:00 ч.


• ЖК „В. Левски” – Новият Изток - ул. „Илия Стоянов” – при чешмата срещу кафене „При моряка”- 09:30 ч., следващо раздаване – 10:30 ч.


• ЖК „Саранск” - при тото пункта – ул. „Ал. Батенберг” – 09:00 ч., следващо раздаване – 10:00 ч.


• Източен пункт - Общинска болница – бул. „Цар Освободител” ”- 09:30 ч., следващо раздаване – 10:30 ч.


• В кметствата и кметските наместничества - за селата от общината – 09:00 ч.


Припомняме на участниците в кампанията, че ще бъдат транспортирани само БИТОВИ отпадъци от почистването на площите за обществено ползване.


Ако сте се включили в най-мащабната доброволческа инициатива у нас и желаете това да бъде отразено в Botevgrad.com, можете да изпратите кратка информация и няколко снимки на e-mail: novini@botevgrad.com.