От 14 до 16 септември в Букурещ  се проведе Балканското първенство по олимпийско таекуондо. В тридневната надпревара участие взеха над 1000 бойци от 10 държави. СК "Сунг ри Ботевград" излъчи 6 национални състезатели, които се отчетоха с два медала - златен и бронзов.

Поредно силно представяне и пореден златен медал на сметката на Стефан Стаменов. В категория до 41 кг -  кадети, Стефчо надигра всичките си противници, за да триумфира със златното отличие. Последователно той се справи с румънец, албанец, на полуфинала отстрани български състезател, а на финала се наложи убедително над сърбин. Стефан последните години демонстрира много високо ниво в представянията си в състезания от държавния и международен календар. На него клубът ще разчита много за добро представяне на предстоящото Европейско първенство за кадети.

Вторият медал от първенството завоюва Кристиян Златев в най- тежката категория при младежите. Кристиян спечели две срещи, преди да се изправи на полуфинала срещу словенецът Ник Августин за трети пореден път през тази година. Както и в предишните две срещи, единствено още малко увереност не достигна на Кристиян, за да надиграе противника си. Августин вече има осигурена квота за Младежките олимпийските игри, които ще се проведат в Буенос Айрес, Аржентина през тази година.

Останалите състезатели от клуба, които участваха на Балканското първенство са Георги Стоянов, мъже до 68 кг., Християна Христова, кадети до 47 кг., Никол Маринова, девойки до 48 кг. и Деян Стоянов, деца до 34 кг.

Един от най-добрите състезатели на клуба - Георги Стоянов, от края на месец септември ще продължи своето образование във Великобритания, където ще насочи своите усилия към изучаване на тънкостите на спортния мениджмънт в един от най-престижните университети на острова. Всички от клуба му благодарят за годините прекарани заедно и му пожелават много успехи и късмет в новите предизвикателства.