Резултатът от днешното гостуване на Балкан на Чавдар Етрополе в мач от 9 кръг на Югозападната трета лига е 2-0 за домакините. Той обаче далеч не отразява това, което с случи на терена.


Отборът от Етрополе успя да отбележи гол още в 3-та минута. При центриране отдясно топката стигна до далечния ъгъл, там бе Николай Иванов, който отблизо я прати в мрежата. След това обаче балканци започнаха да упражняват натиск и създадоха много голови положения. Но липсата на късмет и отличните изяви на вратаря на домакините Матев ги лиши от отбелязване на гол. Може да се каже, че именно Матев спаси Чавдар в този мач. В 27-та минута изби с мъка изстрел на Ивайло Цветанов. Три минути по-късно направи същото и при удар на Ивайло Бояджиев.


Малко по-късно на домакините помогнаха и съдиите, когато отмениха гол на Балкан заради лошо тълкуване на правилото за засада. При пас в дълбочина Ботев от Балкан бе зад последния в защитата на Чавдар, но той не игра и не поиска да играе с топката, зад него в защитата на етрополци се вряза Ивайло Цветанов, който вкара топката във вратата. Много чисто положение Балкан пропиля и в 40-та минута, когато Цветослав Ботев бе изведен на ударна позиция, но сам срещу вратаря прати топката над гредата.


И през второто полувреме инициативата бе у Балкан. Въпреки че в 66-та минута реферът изгони Цветослав Ботев за два жълти картона. Странното бе, че с човек повече домакините откровено се върнаха да пазят резултата. Футболистите на Балкан продължиха да атакуват и настойчиво търсеха гола, но не успяха. Вече с изцедени сили, в 89-та минута те допуснаха етрополци да осъществят контраатака, при която вкараха втори гол, отново чрез Николай Иванов.


Въпреки загубата, в този мач Балкан показа, че може да играе добър футбол. И не се предаде до самия край, за което играчите заслужават само поздравления за показания дух и характер.


Балкан е на 12-то място в класирането с 11 точки, етрополци вече са пред Балкан - 11-ти с 12 точки.


Останалите резултати от 9 кръг:


Надежда Доброславци - Ботев Ихтиман 3-2, Велбъжд - Банско 0-3, Оборище Панагюрище - Хебър 1-0, Вихрен - Септември Симитли 2-0, Марек - Сливнишки герой 0-1, Рилски спортист - Германея 2-0, Пирин Разлог - Миньор Перник 2-2, Беласица - Спортист Своге 2-1