Община Етрополе спечели награда „Екообщина 2018“ в категорията „Устойчиво управление на водите“ с население над 10 000 жители. Конкурсът се организира от френското посолство в партньорство с Министерството на околната среда и водите, Министерството на регионалното развитие и благоустройство и е под патронажа на президента на Република България.
Отличието бе връчено на заместник-кмета на Община Етрополе инж. Стефан Борисов от посланика на Франция у нас Ерик Льобедел. Церемонията по връчването на лауреата се състоя във Френския институт в столицата на 10 октомври.
Това е третото издание на конкурса "Екообщина“. Наградите на церемонията бяха връчени от посланик Ерик Льобедел, заместник-министъра на околната среда Атанаска Николова и заместник-министъра на регионалното развитие Деница Николова.
Етрополе бе отличен за предприети адекватни мерки за намаляване на загубите на вода до 40 % и замърсяването и с отпадъчни води и утайки, като 100 % от утайките се оползотворяват в земеделието.
В Общината са реализирани много проекти по оперативна програма „Околна среда“ и програма за „Развитие на селските райони“.
От Министерството на околната среда и водите бе връчен чек за работно посещение във Франция на двама представители на Община Етрополе.