С позабравена градска идилия от недалечното ни минало – улични лампи и градският хайлайф на раздумка в прекрасната есенна вечер.
С такава картина започна снощният /на 25 октомври/ музикално-поетичен спектакъл „РАЗДЕЛЯТ НИ БАЛКАНИ, СЪБРА НИ  ПЕСЕНТА“, който очарова не многобройната публика в големия салон на Етрополското читалище.
Концертът е коопродукция на Вокално трио „Романтика“ с ръководител Боян Шаранов и Вокална група „Незабрава“ – град Тетевен. Това е второто съвместно издание, след гостуването на нашата група в Тетевен.
Спектакъла уважиха кметът на община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева, заместник-кметът Борис Врабевски, представители на Читалищното настоятелство „Съгласие“ от град Тетевен, Росица Христова и инж. Стефан Борисов – заместник-кметове на община Етрополе, Росица Иванова – началник-отдел „Социална политика, спорт и туризъм“ и  Христо Андреев – председател на Читалищното настоятелство към НЧ „Тодор Пеев-1871“ – град Етрополе.
В унисон със сценичната украса беше и поднесената програма – градски песни и стихове със сантиментално-любовен оттенък. Започна се с Песен за Етрополе на талантливия ни композитор Марин Дицов. След което се преплитаха много сполучливо песни и стихове за Етрополе от Георги Билев, Николай Христов, Петър Димитров, Христо Ясенов, Евгения Христова и Бистра Александрова.
На същата аринжировка беше подчинено и изпълнението на гостите от Тетевен – песни и стихове за Тетевен в изпълнение на Вокална група „Незабрава“ и стихове от Мария Милева, която е и ръководител на групата. 
На финала – песни за България, с участието на двете групи и публиката от салона. 
Последва Поздравителен адрес от името на д-р Мадлена Бояджиева и председателя на Общински съвет в Тетевен Мария Стойчева.
Заедно с искрените аплодисменти от публиката, изпълнителите получиха красив букет от името на д-р Мадлена Бояджиева и кошници с цветя от името на кмета на Община Етрополе Димитър Димитров и председателя на Общински съвет – Етрополе Марин Маринов и от  председателя на Читалищното настоятелство Христо Андреев.
Сценарист и водещ: Бистра Александрова
Звук и светлина: Евгени Овчаров и Даниел Борисов