Английската комедия в две действия „Престъпни пари” от Рей Куни ще представи Театралната Трупа „Михаил Пенчев” към Народно Читалище „Тодор Пеев - 1871” гр. Етрополе.
На 12.05.2016 год. от 19.00 часа в салона на Читалището ще се състои премиерата на новата пиеса на Театралната Трупа „Михаил Пенчев”. Участват: Мая Маринова, Иван Лукаев, Николина Червенякова, Иван Пейчев, Иван Чиков, Кирил Ботев и Венци Вълов. Сценична адаптация и постановка - Николай Пенчев.
Пиесата „Престъпни пари” или в оригиналното английско заглавие „Funny Money” на Рей Куни е една съвременна история, типична английска комедия на ситуациите. Куни е английски драматург, режисьор, продуцент. Наричат го „Краля на комедията”. През 2005 г. получава Ордена на Кралство Великобритания-признателност за работата му като драматург.
В „Престъпни пари” обикновените хора Джеин, Хенри, Виктор и Бети ще изпаднат в комични ситуации, оплитайки се в мрежа от лъжи, пред двете лица на органите на реда - инспекторите Дейвънпорт и Слейтън. А благодарение на таксиметровият шофьор Бил историята ще достигне своя щастлив финал.
Настоящата пиеса „Престъпни пари” е в памет на незабравимия ни и в чест на 90-годишнината от рождението му патрон на трупата - Михаил Пенчев.
Заповядайте да се повеселим заедно!