Да направиш преразказ, да разкажеш приказка е много лесно, но да преразкажеш пиеса си иска умение.
Особено ако е от Рей Куни и, ако е със заглавие „Пристъпни пари”.
Това сега няма да се налага, защото тази вечер големият салон на НЧ „Тодор Пеев-1871” беше пълен и много етрополци съпреживяха с удоволствие ролите на нашите театрали Мая Маринова, Иван Лукаев, Николина Червенякова, Иван Пейчев, Иван Чиков, Кирил Ботев и Венци Вълов.
Най-доволен от всички трябва да е Николай Пенчев, по чиято сценичната адаптация и режисура се получи на сцената пълно покритие на герои и изпълнители. Скромен по природа, въпреки че поискаха да се качи на сцената, той остана в залата докато публиката накрая аплодираше своите артисти със ставане на крака.
Напълно заслужена беше кошницата с красиви пролетни цветя от кмета Димитър Димитров и председателя на Общинския съвет Марин Маринов, както и букетите от почитатели на трупата.
Пиесата тази вечер пожъна небивал успех, още повече че е от „Краля на комедията” Рей Куни. През 2005 г. той получи Ордена на Кралство Великобритания -признателност за работата му като драматург.
Пиесата е типична английска комедия на ситуациите. Отражение е на съвременната действителност, в която обикновените хора Джеин, Хенри, Виктор и Бети ще изпаднат в комични ситуации, оплитайки се в мрежа от лъжи, пред двете лица на органите на реда - инспекторите Дейвънпорт и Слейтън. В основата е едно куфарче с 1 750 000 паунда, които са спечелени по престъпен начин. Истинският му собственик намира смъртта, която заслужава, застрелян е като престъпник.
Попаднало случайно в ръцете на семейство Пъркинс, куфарчето предизвиква поредицата от комични и не дотам комични ситуации.  Накрая, благодарение на таксиметровия шофьор Бил, историята ще достигне своя щастлив финал. И всички в купом изпадат във възторг, че ще могат да заминат за Барселона.
Пиесата „Престъпни пари” е в памет и в чест на 90-годишнината от рождението на незабравимия патрон на трупата - Михаил Пенчев.
Участваха: 
Джейн Пъркинс - Мая Маринова
Хенри Пъркинс - Иван Лукаев
Бети Джонсон - Николина Червенякова
Виктор Джонсон - Иван Пейчев
Бил - Иван Чиков
Дейвънпорт - Кирил Ботев
Слейтън - Венци Вълов   
Сценична адаптация и постановка Николай Пенчев
Озвучение:  Георги Георгиев - Гец
Осветление: Евгений Овчаров
Суфльор: Радка Толева
Техническа поддръжка - Гаврил Цаков, Петко Пенков