На 3 и 4 ноември в Стара Загора се проведе 16-ият републикански турнир за всички възрастови групи по Таекуон-до ИТФ. Участие взеха 15 отбора от цялата страна. Ботевградският клуб Таек-кион се представи с петима състезатели при деца. Това са Моника Богданова, Ивайла Цакова, Виктор Груев, Ник Диков и Цветан Енев. Те спечелиха 3 златни, 2 сребърни и 2 бронзови медала. 


 Моника Богданова спечели две злата на форма и спаринг при деца до 45 кг. Злато завоюва и Ивайла Цакова на спаринг в категория +50 кг. Сребърните медалисти са Виктор Груев на спаринг до 50 кг. и Ник Диков – спаринг до 40 кг. На форма, Виктор Груев,  завоюва бронзово отличие, а Цветан Енев взе бронз на спаринг в категория до 50 кг.


На същите дати 4-ма състезатели от клуб Таек-кион взеха участие в държавното първенство по кикбокс. Състезанието се проведе в спортна зала „Орловец”  Габрово. Близо 250 състезатели от 32 клуба мериха сили в стиловете „Кик лайт” контакт  - удари от кръста надолу и „Лайт” контакт - удари от кръста нагоре. Представителите от нашия клуб спечелиха 3 златни медала.


Шампион в категория до 57 кг. при юноши младша възраст е Цветелин Кръстанов в стил „Кик лайт” контакт, който победи 3 срещи, а на финал направи и нокдаун на противника си. Той участва и в другия стил „Лайт” контакт, но на финалната среща бе дисквалифициран заради силна игра.


Златно отличие спечели и Габриел Витков в категория до 63 кг. при юноши старша възраст, като първата среща победи опонента си от клуб „Арис” – Враца и го свали 4 пъти в нокдаун, във втората среща победи състезателя от клуб „Один Оптикс” – Панагюрище, а на финал се изправи срещу представител на един от водещите клубове по кикбокс и муай тай – клуб „Боил” – Варна и го победи.


Йоан Андреев не успя да се класира и отпадна още първата среща. Но въпреки че за него бе първо участие на състезание, се представи добре и дори поведе в първия рунд, но състезателят, срещу когото се изправи, е европейски шампион, който беше много добре подготвен.


Павел Василев също завоюва злато в категория до 94 кг. при юноши старша възраст, като изигра много добра среща и свали опонента си в нокдаун.


По време на първенството се избираше подбор за националния отбор по кикбокс, за предстоящото европейско първенство, което ще се проведе в периода от 17-ти до 25-ти ноември в Марибор, Словения. От нашите състезатели бе избран Павел Василев, който ще представи страната. 


Треньорът Борислав Витков бе много доволен от състезателите си, които демонстрираха отлична подготовка и форма на състезанията тази събота и неделя.