От началото на ноември в Ботевград започнаха занимания по карате. Те са организирани от столичния карате клуб Овърфайт, който е действащ вече девет години. Негов главен инструктор е Иво Мукански, който е завършил Треньорския факултет в НСА, специалност Карате.


"Избрах Ботевград по две причини. Първо, защото разбрах, че тук този спорт не се практикува. И второ, моите корени са от този край - аз съм роден в София, но родителите ми са от Скравена и познавам много хора от региона", каза Иво Мукански.


Няколко местни момчета вече започнаха да получават първите си уроци по карате. Стилът, който се практикува, е шотокан. На последната тренировка бяха дошли няколко каратеки от столичния клуб, сред които и световният шампион за юноши Арман Аветисян, които направиха съвместна тренировка с местните момчета и заедно с инструктора им демонстрираха правилните изпълнения на някои основни действия в японското бойно изкуство.


Заниманията по карате се провеждат в една от залите на Арена Ботевград. Те са три пъти седмично - вторник, четвъртък и петък и започват от 19.30 ч. Желаещите могат да се запишат на място.