На проведения на 23 и 24 март национален шампионат  по шотокан карате състезателите от ботевградския филиал на столичния клуб Оверфайт спечелиха 9 отличия. В малката зала на Арена Армеец възпитаниците на сенсей Иво Мукански показаха значим напредък и взеха медали както в индивидуалната, така и в отборните надпревари.


С три отличия при юношите е Мартин Колев. Бронзовият медал е на кумите индивидуално. Той започна с две победи - и двете с ипон, на полуфинала отстъпи пред своя съперник. Двата сребърни медала са от отборните надпревари - кумите момчета и кумите микс, където участват момичета и момчета. С два сребърни медала отборно е Петър Симеонов - на кумите момчета и кумите микс.


Също с две отличия е Марин Начев при мъжете. Златният медал е в дисциплината ката, среброто е на кумите. Марин се завърна в този спорт след повече от десетгодишно прекъсване, тъй като в този дълъг период нямаше къде и с кого да тренира.


С бронзов медал на кумите отборно е Венцислав Котов. От първото си състезание преди това в сръбския град Лесковац той се завърна със сребърен медал в индивидуалното състезание. С бронзов медал на кумите е и 18-годишният Ангел Кеманов.


 Треньорът на каратистите - сенсей Иво Мукански, е доволен от представянето на състезателите на Оверфайт на националния шампионат. Както от столчните каратеки, така и от тези от Ботевград. И дори от онези, които не можаха да стигнат до отличията.


Той разкри, че трима от ботевградските момчета са включени в разширения състав на националния отбор за юноши. Те ще представят България на европейското първенство по шотокан карате, което е на 14 и 15 април в град Бар, Черна гора.


Снимки: Николай Пиронски и личен архив