Иван Лилов се завърна вчера у нас, ще поддържа формата си тук и ще изчаква удобна оферта за чужбина, съобщава bulgarianbasket.com


След като договорът му със сръбския Swisslion Takovo пропадна в последния момент по независещи от младока причини, Лилов замина на проби в първодивизионния гръцки клуб АЕК в столицата Атина. 20-годишният български талант е оставил отлични впечатления в отбора, но от клуба държат на по-опитен състезател да играе на неговата позиция. Мениджърът на Лилов, както и самият играч обаче държат той да има достатъчно игрово време и да продължи да се развива в положителна посока.
 
Междувременно е голям натиска на втородивизонния Керавнос Агио, които държат да имат играча за новия сезон. Лилов обаче все още не е дал съглaсието си, а мениджърската агенция продължава да търси варианти за един от най-добрите български състезатели за тази възраст.
 
Лилов се представи отлично в миналия сезон и е един от играчите с най-голяма заслуга за спечелването на сребърните медали в шампионата. Той стартира във всичките 47 официални срещи за Балкан през миналата година и направи средно по 17.5 точки, 4.5 борби и 3.4 асистенции за 35.4 минути игра в тях с един сравнително висок коефициент от 16.5.