В последния мач от втория турнир на Младежката Евролига, който завърши днес в Ботевград, момчетата на Балкан до 14 години постигнаха победа над сръбския DIV Basket от Белград с 65-49. Тази среща бе без значение за класирането на водения от Николай Пеев отбор, тъй като още вчера си осигури участие във финалната осмица на Централноевропейската дивизия за тази възраст.


Треньорът Николай Пеев даде по-голяма възможност за изява на момчета, които в първите три дни играха по-малко време. А и заради мача от А група на българския шампионат с Левски, който по програма започваше два часа след края на турнира от Евролигата. Най-резултатен за Балкан бе Павлин Иванов, който отбеляз 21 точки. С 16 е Денис Петков, Александър Стоянов вкара 9, с 6 е Ивослав Петков, 4 има Мариян Тодоов, 3 вкараха  Велизар Георгиев и Ристе Буклишев, с 2 е Виктор Димитров, 1 добави Николай Нецов.


Така Балкан завърши турнира в Ботевград без загуба в четирите си мача. От първия турнир през есента в Шопрон, Унгария балансът му е 3 победи и 1 загуба.


Първите два отбора след мачовете от двата турнира се класираха за финалната осмица. Първи е английският Лондон Юнайтед, на второ място е Балкан. В нея ще вземат участие и първите два отбора от останалите две групи на Централноевропейската дивизия плюс два отбора с уайлд кард, определени от организаторите. Това са единият италиански отбор  от група С, в която бе Балкан - Колидж Баскет, и испанският Санта Круз от Тенерифе.


Трима от Балкан получиха индивидуални призове. В идеалната петица на турнира са Ристе Буклишев и Александър Гавалюгов, а най-полезен за Балкан е Даниел Йорданов.