Остават 6 незаети места за следващата фаза на турнира за Купата на ФИБА Европа - 1/16 елиминации. Според регламента в нея участват 8 отбора от турнира за ФИБА Къп и 8 отбора, заели пето и шесто място в групите на Шампионската баскетболна лига.


Вече стана ясно, че няколко от участващите в Шампионската лига отбори са се отказали да продължат в по-ниския по ранг турнир - този за Купата на ФИБА Европа. Това даде възможност на 4 отбора  да се класират за Топ 16 - това са трите отбора от група J - Балкан, Алба Фехервар и Ирони Нес Циона, както и Телеком Баскетс  Бон от Шампионската лига.  От групите на ФИБА Къп се класираха също руският Автодор Саратов, Бакен Беарс от Дания, турският Пънар Кършияка, италианският Динамо Сасари и германският Оливер Вюрцбург.


В зависимост от резултатите им, към турнира за Купата на ФИБА Европа от Шампионската лига могат да се присъединят още Остенде от Белгия, Нимбурк от Чехия, Апоел Холон от Израел и латвийският Вентспилс.


Жребият за новата фаза на турнира за Купата на ФИБА Европа ще се тегли на 7 февруари. Играе се на два мача при разменени домакинства. Датите за първите два мача са 6/7 март и 13/14 март.