Община Ботевград кани всички желаещи да присъстват на празненствата по случай 1-ви март – Ден на любителското творчество и Баба Марта. 


В 11:00 часа, в градинката пред Обединена българска банка /ОББ/, ще започне тържеството по случай пристигането на Баба Марта. В него ще вземат участие ученици от Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Ботевград. Голямото дърво в градинката ще бъде украсено с красиви мартеници, ръчно изработени от малчуганите от детските градини в община Ботевград, деца от Център за социална рехабилитация и интеграция /ЦСРИ/ - Ботевград, Дневен център за деца и младежи с увреждания /ДЦДМУ/ - Ботевград и Център за подкрепа за личностно развитие /ЦПЛР/ - Ботевград.


В 18:00 часа в големия салон на Народно читалище „Христо Ботев 1884“ ще се състои концерт под наслов „България – древна и млада“, в който ще се включат десетки самодейни състави от читалището и общината. Събитието е посветено на Националния празник – 3-ти март, Деня на любителското творчество и Баба Марта. Гвоздеят на програмата ще бъдат солистите от Ансамбъла на Въоръжените сили на Република България.