На заседанието миналия четвъртък Общинският съвет одобри схема на разполагане на търговски обекти в градския парк за дните на Великденския събор на Ботевград. Те са  извън зоната, в която се реализира вторият етап от проекта за реконструкция на парка – между паметника и стълбите над него. Тази зона ще бъде оградена. Ул. „Иван Николчовски”, в участъка от пресечката с бул. „България” до завоя към Индустриална зона „Микроелектроника”, ще бъде затворена за автомобили. В двата дни, в които ще се провежда съборът, в една част от този участък ще бъдат разположени заведенията за хранене – скарите, а в друга – сергии. В трета и четвърта зона на парка също ще има преместваеми търговски обети, както и атракциони за децата 


Автомобилите ще могат да стигат до ИЗ „Микроелектроника”  по пътя над стадиона. 


„С всяка изминала година интересът от търговци към Великденския събор се засилва. Това показва, че организираме едно успешно събитие. Към момента над 150 търговци от страната са подали заявления, в които искат място за поставяне на временен търговски обект в градския парк за дните от 28 до 29 април, когато ще се проведе Великденският събор на Ботевград”, коментира кметът Иван Гавалюгов. 


Изготвената от главния архитект на общината схема предвижда възможност за разполагане на около 350 преместваеми търговски обекта и осем тоалетни.