Тазгодишното издание на Престиж Мачът на звездите ще се проведе под егидата на честванията "100 години баскетбол в България". Демонстративното събитие ще бъде на 21 април. За първи път домакин ще бъде град, в който няма клуб от мъжкия ни елит.


Шумен ще приеме най-добрите играчи с оранжевата топка в новопостроеното бижу “Арена Шумен“.


Специална изненада готвят организаторите за феновете в Града на Основателите на българската държава. Техните любимци, играли за "жълтия" тим през 1998 и 1999 г. и спечелили два бронзови медала за първенство и един сребърен за Купата, ще се съберат 20 години по-късно. Те ще се включат в мини двубой с настоящите звезди от шампионата.


Традицията ще бъде спазена и с аматьорски звезден мач, в който ще се включат участниците от Българска баскетболна лига - BGO Software. Ще има и традиционните конкурси Забивки, Тройки и Умения.


Партньори на звездния мач за поредна година ще бъдат водещи компании от българската икономика. Генералният спонсор "Престиж '96" връща основното име на двубоя, след като три години той носеше името на бранда "100% пауър". Turkish Аirlines и "КредиХелп" също ще подкрепят двубоя, както и през последните години. Все още не е известно името на втория отбор в Мача на звездите. Още няколко водещи световни бранда ще се включат в подкрепата на надпреварата. 


По примера на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада, отборите ще се избират от феновете. Станалото вече традиционно гласуване на официалния сайт на събитието - www.all-star.bg, ще започне в 0.00 ч. на 25 март и ще продължи до 23:59 часа на 31 март. За една седмица най-харесваните играчи от първенството на Националната баскетболна лига ще имат възможност да попаднат в съставите за Престиж Мача на звездите.


След като бъдат определените 24-те играчи, и този път двата отбора ще бъдат избирани от своите лидери. Двамата състезатели, които ще са капитани на отборите, ще бъдат тези с най-висок вот от избора. 


Телевизионен партньор на двубоя е традиционно Българската национална телевизия, която ще излъчи на живо двубоя.