Остава един ден до мащабния благотворителен спектакъл "За Янис и приятели", в който ще се включи и БК Балкан. Събитието ще се проведе на 17 март (неделя) от 16:30 часа в “Арена Ботевград”. Спектакълът ще обедини за първи път на това място различни спортни и културни формации от Община Ботевград и Правец в подкрепа на 9-годишния ботевградчанин, който страда от Детска церебрална парализа. 


Малкият Янис се нуждае от трансплантация на стволови клетки, а средствата, необходими за лечението му, възлизат на 33 000 щатски долара. По-голямата част от тях са събрани, но малкият остатък се оказва непосилен за майка му, която остава сама след смъртта на баща му. 


На събитието ще има и благотворителен търг със спортни артикули от цяла България. До момента за него са дарени баскетболни и футболни топки с автографи, медали, Купи, екип на най-добрия български баскетболист Александър Везенков и още много други.


В благотворителния спектакъл, организиран от общестениците Лили Димитрова, Мирослав Тончев и Михаил Михайлов, директор на ОП "Балкан", ще се включат четири спортни клуба от Община Ботевград, фолклорни ансамбли от Ботевград и Правец, както и представители на мажоретен състав, младежки театър и духов оркестър към читалище “Христо Ботев”, гр.Ботевград. 


На събитието ще има благотворителен базар, в който ще се продават домашно приготвени сладки, ръчно-изработени картички и рисунки на тема “Пролет” и “Моето любимо място в Ботевград”. 


Билетите са с цени от 2, 5, 10 и 20 лв. Можете да ги закупите от “Арена Ботевград” всеки ден след 11:00 часа , както и от фризьорския салон на Лили Димитрова в кв.”Изток”. 


В подкрепа на Янис е открита и дарителска сметка: 


Райфайзенбанк (България) ЕАД 


Титуляр: ЯНИС ДИМИТРОВ ЗЕРИНОВ


IBAN: BG16RZBB91551004451468


BIC: RZBBGSF


Валута: BGN