Благотворителният спектакъл „За Янис и приятели“ ще се състои на 17 март 2019 г. в зала „Арена Ботевград“. Целта на събитието е да се съберат средства, за да пролъжи лечението на 7-годишния Янис от Ботевград, който страда от детска церебрална парализа. Момчето се нуждае от трансплантация на стволови клетки, за която са необходими 33 000 долара. По-голямата част от сумата е събрана, но малкият остатък се оказва непосилен за майка му, след като тя остава сама. Преди около два месеца бащата на Янис внезапно почина. 


Сред основните организатори на събитието са Михаил Михайлов – директор на ОП „Балкан“ и обществениците Лили Димитрова и Мирослав Тончев.


До този момент подкрепа и участие в благотворителния спектакъл са заявили: БК Балкан, ФК Балкан 1929, Клуб по спортна акробатика -  Ботевград, Фолклорна китка при НЧ „Заря“ - Правец, Фолклорен ансамбъл при НЧ „Христо Ботев“ – Ботевград, Младежки театър при НЧ „Христо Ботев“ – Ботевград, Мажоретен състав при НЧ „Христо Ботев“- Ботевград и Младежки духов оркестър при НЧ „Христо Ботев“ – Ботевград.