Най-големите работодатели в Ботевград участват в общата трудова борса, която се провежда в момента в малкия салон на читалище „Христо Ботев”. Тя е организирана от Дирекция „Бюро по труда” – Ботевград.  


В общата трудова борса се включиха: „Граммер” АД, „Интегрейтид Микроелектроникс България” ЕООД, „Сенсата Технолоджис България” ЕООД, „ГРИППА” АД, „Еврика 7” ЕООД, „Сименс” ЕООД, „Вивета” ООД, „Арми форс АС” ЕООД, Военно окръжие I степен, „Профи кредит България” ЕООД. 


Интересуващите се от възможностите за заетост на територията на Европейския съюз също могат да получат актуална информация за свободни работни места, обявени чрез мрежата EURES.  


В общата трудова борса участва и Международното висше бизнес училище, което популяризира своите програми, специалности и условия за обучение.


Целта на днешната инициативата на Агенцията по заетостта е търсещите работа да получат възможност за директен контакт с работодатели.  Сред посетителите бяха и ученици, които тази година завършват средното си образование в ПГТМ „Христо Ботев” – Ботевград.  


Представителите на работодателите определиха инициативата като изключително ползотворна. Те благодариха на служителите на Бюрото по труда за поканата да участват и изразиха надежда, че и в бъдеще ще се организират подобни форуми.