Голям интерес предизвика поредната обща трудова борса на Дирекция “Бюро по труда“ – Ботевград. Както обявихме предварително, тя се проведе в център “Работа“ на Дирекцията. Много преди началния час на инициативата се изви опашка от търсещи работа граждани. На поканата на ръководството на Бюрото по труда се отзоваха местни и софийски фирми. За първи път участва и работодател от голям черноморски комплекс, който търси сервитьори, бармани, готвачи, администратори, градинари, спасители, аниматори и други.


Тук бяха и представители на Военното окръжие към Министерството на отбраната. Те набират кандидати за военнослужещи и кандидати за срочна служба в доброволния резерв. Освен това с разяснения и предоставяне на документи оказват съдействие на желаещи да се обучават във висшите военни училища в страната. 


Големите местни компании, като Сенсата технолоджис, Интегрейтид микро-електроникс България, Граммер Натура вита също имаха свои представители в общата трудова борса. Те набират предимно работници за производството.


Софийската фирма Менпауър – България предлага работа за различни производства. В момента търсят оператори за управление на хидравлични машини и за пакетаж на козметични продукти. Осигурен е транспорт от Ботевград до София и обратно. 


Общата трудова борса бе открита от Маргарита Терзийска – директор на Дирекция “Бюро по труда“ – Ботевград. “Имам удоволствието да Ви приветства с добре дошли и да открия ежегодната ни трудова борса. Изказвам благодарност към Вас работодатели, за това, че сте активни и ангажирани в съвместната ни дейност. Вярвам, че ще работим така и занапред“, каза тя при откриването на инициативата. Маргарита Терзийска със задоволство съобщи, че в днешната обща трудова борса участват работодатели от различни икономически отрасли и не само от региона на Ботевград, а и от София, София област и от района на родното Черноморие. “Това ще даде възможност на нашите клиенти в работоспособна възраст, най-вече на младежите, да намерят своето място за реализация“, посочи тя и им пожела успех. Директорът на Бюрото по труда благодари на колегите си от отдел “Посреднически услуги“ за създадената организация и реализацията на днешното събитие. 


Основната цел на борсата е осъществяване на контакти и обмяна на информация между търсещите работа лица и работодатели, както и възможност за директен подбор от страна на работодателите.