За пореден път отборът на ТПГ „Стамен Панчев” показа отлична професионална подготовка и представи достойно своето училище по време на регионалния кръг на състезанието „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС”, което се организира от Министерството на образованието и науката. Надпреварата се проведе на 22 март в Златица.  В нея взеха участие общо 11 отбора на професионални гимназия в Северозападна България. 


Възпитаниците на ботевградското училище – Иван Бисеров – 12-ти клас, Радостин Стоянов, Станислав Тодоров и Цено Ценов,  и тримата от 11-ти клас, се наложиха над всички. Те постигнаха следните призови места: първо отборно за най-добър млад автомонтьор; първо индивидуално за най-добър автомонтьор; второ отборно за най-добър млад водач на МПС; първо в крайното комплексно класиране. 


Отборът на ТПГ „Стамен Панчев” ще се представи на националния кръг на състезанието „Най-добър автомонтьор и водач на МПС”, което ще се проведе към края на април в Професионална гимназия по транспорт „Макгахан” в София. Там ботевградските ученици ще премерят сили с пет отбора от страната. Преди това им предстои още едно предизвикателство. Техническа професионална гимназия „Стамен Панчев” е получила покана за участие в международно състезание за млади автомонтьори. То ще се проведе на 5-ти април в Сърбия. В него ще участват отбори от страната-домакин, България Полша, Чехия, Македония и Хърватска. 


Заслуга за успеха на учениците от ТПГ „Стамен Панчев” имат и техните учители, които ги подготвиха и им вдъхнаха увереност, че притежават необходимите знания и умения и могат да се преборят за първото място.  


Теоретичната подготовка на отбора бе осъществена от инж. Катя Ценева – директор на професионалната гимназия, а практическата - от Милко Луканов, инж. Томов, инж. Орлинов, инж.Тодоров и Петър Каменов – инструктор. 


ТПГ Стамен Панчев участва за пети път в Националното състезание "Най-добър автомонтьор и водач на МПС". Миналата година отборът на нашето училище се класира на трето място в страната.