От 5 до 7 април в Сърбия се проведе традиционно за страната ученическо състезание по автотранспорт. Домакин на надпреварата бе Техническото училище в град Враня. Тази година покана за участие бе отправена и към технически гимназии от други държави. Общо 38 отбора взеха участие в състезанието – 30 от страната домакин и 8 от чужбина, като в точа число бе и отборът на ТПГ „Стамен Панчев” – Ботевград. 


Участниците се състезаваха в три кръга: проверка на теоретичните знания чрез решаване на тест, попълване на листовка, съдържаща 40 въпроса, и управление на автомобил на полигон. 


Отборът на ботевградското училище - Радостин Стоянов, Станислав Тодоров и Цено Ценов, и тримата от 11 „а” клас, се представи успешно и в комплексното класиране постигнаха трети резултат. 


По време на състезанието възпитаниците на ТПГ „Стамен Панчев” имаха подкрепата на своите ръководители – Милко Луканов и инж. Христо Тодоров.  


На първо място се класира единият от трите отбора на Словения, а второ място зае отбор на домакините. 


Ръководството на училището и целият педагогически колектив поздравят учениците и техните преподаватели за отличното представяне и им пожелават успех в националния кръг на сътезанието „Най-добър автомонтьор и водач на МПС”.


В четвъртък отборът на ТПГ „Стамен Панчев”, съставен от четирима ученици, ще се представи в националния кръг на състезанието „Най-добър автомонтьор и водач на МПС”, което ще се проведе в Професионална гимназия по транспорт „Макгахан” в София. Там ботевградските ученици ще премерят сили с пет отбора от страната.