Подобрената и резултатна игра на Балкан в последните мачове доведе до нов положителен резултат. След като в междинния кръг в сряда зелените се наложиха като домакини над Чавдар Етрополе с 2-1, днес те спечелиха със същия резултат и гостуването си на Спортист Своге.


Преди този кръг двата отбора бяха съседи в застрашената зона на временното класиране. В този мач домакините, които в последните срещи записаха няколко озадачаващи победи, бяха надиграни. Първото полувреме завърши при 1-0 за Балкан с гол на централния нападател Кристиян Ковачев. В 62-та минута отново той отбеляза за 2-1, като преди това бе отменен и гол за Балкан.


Няколко минути по-късно Спортист върна един гол след статично положение, но това бе всичко, което можа да направи до края на мача. Нещо повече, балканци пропуснаха още две удобни положения за гол.


В следващия кръг в събота Балкан е домакин на друг отбор от втората половина на таблицата - Надежда Доброславци., който днес се наложи вкъщи над Чавдар Етрополе с 1-0. Срещата Балкан - Доброславци е на 20 април от 16.00 ч. на градския стадион.