За времето от 20 часа на 20-ти до 5 часа на 21 април, на територията, обслужвана от РУ - Ботевград, бе проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и безопасността на движението с участието на служители от районното управление в града, ОДМВР - София, НАП и РЗИ.


Около 21:30 часа в събота, на пътя между жк. „Саранск“ и път 2-17, полицейски служители спрели за проверка лек автомобил „Опел Корса“. При вида на униформените 31-годишният водач от същия град изхвърлил от колата найлонов плик, в който впоследствие били установени общо 1 000 къса цигари от различни марки без акцизен бандерол. Водачът е задържан, а по случая е регистрирана преписка. Два часа след полунощ в полицейския арест попаднал и друг 31-годишен ботевградчанин. При извършената му проверка, пред местна дискотека, у него бил открит полиетиленов плик с около 0,35 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин. Междувременно на мъжа бил съставен и акт по реда на Указа за борба с дребното хулиганство заради отправяните от него обиди и ругатни към полицейските служители при изпълнение на служебните им задължения. След доклад на материалите в районния съд извършителят е признат за виновен и му е наложена глоба в размер на 300 лева.


По време на полицейските действия са проверени общо 94 души и 62 моторни превозни средства. За срок до 24 часа са задържани петима. Съставени са общо 38 акта и 9 фиша. 8 от актовете са съставени от данъчните инспектори, други 2 от служителите на РЗИ във връзка с констатирани нарушения от тяхната компетентност.