От 19 до 21 април се проведе Държавно първенство по кикбокс в стиловете пойнтфайтинг, лайт и киклайт контакт. В него участваха 584 състезатели от 36 клуба от цялата страна. Това е абслоютен рекорд от подадени заявки за състезание от Държавния спортен календар за Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.


Първенството бе открито от председателя на БККМТ – Галин Димов. След приветствените слова състезателите започнаха яростна надпревара за призовите места. През съботния ден се изиграха над 270 срещи във всички категории (квалификации и финали) в стил пойнтфайтинг и част от категориите в лайт контакт. Останалите срещи от лайт контакт и всички срещи на киклайт контакт се състояха в неделя. 


Петима състезатели от Таек-кион, които тренират и се състезават едновременно и в двата спорта, взеха участие в двата състезателни стила по кикбокс.


Абсолютен шампион и в двата стила в категория до 57 кг. при юноши старша възраст е Цветелин Кръстанов. Той изигра 2 мача, в първия ден на надпреварата, в стил лайт контакт. В първата среща Кръстанов победи представител на Клуб по кикбокс в Козлодуй. Вторият мач бе със състезател на СК Радулов - София, който бе накаутиран и не продължи състезанието.


В неделния ден Кръстанов се изправи срещу трима състезатели на елитния Варненски клуб "Вокил". Независимо от силните и отлично подготвени противници, Кръстанов направи изключително зрелищни за публиката мачове, като нокаутира и тримата. По този начин той безапелационно получи шампионската титла в този стил.


Вторият участник в държавния шампионат бе Цветомир Йолов, който се състезава при юноши старша възраст в категория 63 кг. Жребият му определи силни и опитни състезатели и на полуфинала загуби от представител на "Оптикс" - Панагюрище, и остана с бронзов медал.


Цветелина Георгиева и Моника Богданова стигнаха до финали, но загубиха последните си срещи и се класираха втори.


Цветан Енев не успя да се класира, тъй като загуби от състезател на "Калоян Ладимекс" - Перник.