В сряда, 1 май в единия полуфинал за Купата на Аматьорската футболна лига отборът на Балкан, ще играе със "Загорец" от Нова Загора. Мачът е на неутрален терен - на стадион "Локомотив" в Дряново и е с начален час 16.30. Съдии на срещата са Георги Гинчев с асистенти Георги Дойнов и Илиян Капарашев.


Футболистите на Балкан станаха победители в Югозападния регион. На финала през есента на стадиона в Драгалевци те отстраниха Миньор Перник с 4-3 след дузпи, в редовното време резултатът бе 2-2. Преди това към пътя към първото място зелените се наложиха последователно: над Рилец Говедарци като гости с 5-0, на полуфинала на София област над Спортист Своге с 1-0, а на финала на областта победиха Чавдар Етрополе с 2-0.


Съперникът на Балкан в утрешния двубой - Загорец Нова Загора, е победител в този турнир в Зона Югоизток, като на финала на 27 март тази година разгроми Димитровград с 5-0. Загорец играе силно и в Югоизточната трета лига, където във временното класиране заема трето място след лидера Нефтохимик и втория Созопол.


В другия полуфинал, който е в Севлиево и също е на 1 май, ще се срещнат победителя в Североизточния регион "Суворово" и този на Северозападния регион ФК "Пещера" от Галата.