81-68 - това е резултатът от мача между Балкан и Рилски спортист в последния четвъртфинал от турнира за Купата на България. По този начин утре зелените ще срещнат във втория полуфинал Лукойл Академик, а за настоящия носител на Купата Рилски спортист надпреварата приключи.


Не бяха много онези, които предвиждаха успех на Балкан, най-вече след загубите в последните две срещи от НБЛ. Момчетата обаче играха освободено и спечелиха категорично и напълно заслужено. Взеха  първата четвъртина само с 1 точка - 18-17, във втората бяха по-точни и съсредоточени и на полувремето авансът им вече бе 14 - 47-33.


В третата част дръпнаха дори с 18 и въпреки че самоковци намалиха до 10, отново стигнаха до 14 след половин час игра - 67-53. В решителните десет минути по отличен начин успяха да удържат желанието на съперника за обрат. И се поздравиха с победата, която е важна най-вече за възвръщане на самочувствието им, което бе поразклатено в последните две-три седмици.


Страхотен мач изигра американецът Травис Даниълс, който вкара 22 точки и овладя 7 борби за 25 минути на полето. Освен това успя в защита да обезличи реализатора на съперника Шелтън. На много високо ниво бе и Станимир Маринов с 16 точки. Своята класа показа и Михайло Секулович, вкарал 12 точки, той има и по 5 борби и завършващи подавания, Амин Хот е с 10 точки и 6 асистенции, много добре игра Душан Цветкович с 8 точки и 6 борби и с кошове в ключови моменти, капитаът Кочев вкара 7, по 3 добавиха Н. Маринов и Ивков.


За Рилски спортист с по 18 точки са Данчо Бозов и Бруинсма, който е с дабъл-дабъл от 12 борби.