Задържан е жител на Новачене, управлявал автомобил с чужди регистрационни табели


Около 14 часа на 1 май, на пътя от Новачене към Мездра, автопатрул на РУ - Ботевград спрял за проверка лек автомобил „Фолксваген Венто“. От извършената справка се установило, че регистрационните табели на колата са издадени за друго МПС. След оглед на местопроизшествието табелите са иззети. 23-годишният водач е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 345, ал.1 от НК.


Незаконно добита дървесина е иззета от частен имот в Новачене


Около 15:20 часа на 1 май от служители на РУ - Ботевград била извършена проверка на частен адрес в Новачене. В двора на къщата били установени дърва за огрев без контролна горска марка и документ за законен произход. Извикани са служители на Държавно горско стопанство, които съставили акт по Закона за горите. Незаконно добитата дървесина - около 1 кубик зимен дъб, е иззета по надлежния ред.


Бързо производство е образувано срещу нарушител на правилата за движение по пътищата


Около 23:05 часа, на ул. „Преслав“ в Ботевград, автопатрул спрял и проверил лек автомобил „Нисан“. 39-годишният ботевградчанин зад волана бил тестван с дрегер и задържан за срок до 24 часа, след като уредът отчел 1.81 промила алкохол в издишания въздух. Срещу него е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.