Ръководството на Община Ботевград е внесло за разглеждане в Общински съвет - Ботевград докладна записка с искане за отпускане на финансови средства на Баскетболен клуб „Балкан“ в размер на 100 000 лева. Парите са за изплащане на допълнителни възнаграждения на състезатели и спортно-техническото ръководство на мъжкия отбор на клуба.


В мотивите си за това искане вносителят изтъква: „През спортно- състезателния сезон 2018/2019 мъжкият баскетболен отбор на „Балкан“ Ботевград постигна изключително високи резултати и сериозни успехи в представянето си както в европейските клубни турнири, така и в домашното първенство. Исторически успех за ботевградския, а и за българския баскетбол, е класирането на отбора за елиминационната фаза на европейския турнир FIBA Europe Cup, преодолявайки квалификации, два групови етапа на турнира и участвайки в плейофната фаза с шестнайсетте най-силни отбора. Кулминацията на изключително успешния за Балкан сезон бе спечелената шампионска титла от първенството на Националната баскетболна лига, пета в историята на клуба и първа след промените в обществено-икономически условия на страната“.


Докладната записка ще бъде обсъдена от общинските съветници на извънредната сесия, която ще се състои на 13 юни – четвъртък.