Учебната година за учениците в начален етап на Основно училище „Васил Левски“– село Новачене отдавна завърши, но на децата не им се разделя с родното училище. Откликвайки на тяхното желание, ръководството организира летни занимания под наслов „Лятна академия“. 


Под ръководството на своите учители Станка Николова и Нели Петрова децата участват в  разнообразни дейности, по голямата част от които се провеждат на открито.  Заедно с директора на училището участниците в групата посетиха и Историческия музей в Ботевград, където се запознаха по-подробно с миналото на родния край. 


Също така учениците рисуват, апликират, пеят,  но най-много им допада да слушат приказки и басни, а после да ги преразказват. Е, и математиката не е забравена - таблицата за умножение вече се знае от почти всички. Решават и занимателните задачи с практическа насоченост.


„Децата въобще не се сещат за мобилни телефони, таблети и компютри, което означава, че заниманията са им много по-интересни“ , споделиха ръководителките на групата. 


Предстои посещение в Зоологическата градина в София, споделиха още от училището в Новачене. Заниманията ще продължат до края на месец юни.