На 24 юни /понеделник/ стартира поредната кампания /четвърта/ за овладяване популацията на бездомните кучета на територията на общината. Тя се осъществява съвместно от Община Ботевград и Фондация „Четири лапи”. Кампанията ще се проведе в рамките на две седмици. Освен безстопанствени кучета и котки, екипът на организацията ще извършва кастриране, чипиране и обезпаразитяване и на домашни любимци. Манипулациите са напълно безплатни.


В предстоящата кампания ще бъдат обхванати бездомните четириноги в ромската махала и селата. Тъй като котките са по-трудни за залавяне, екипът, който ще извършва манипулациите, ще разчита на помощта на доброволци, полагащи грижи за бездомни котки. 


Мобилната амбулатория отново ще бъде разположен на територията на бившата ветеринарна лечебница в Ботевград. Там ще извършват операциите. Всяко едно животно ще бъде прегледано, а след това ще бъде кастрирано под въздействието на пълна упойка. Животните ще бъдат третирани срещу вътрешни и външни паразити и ваксинирани срещу бяс. След 24 престой в мобилната клиника те се връщат на местата, където са били заловени /отнася се за безстопанствените кучета и котки/.