Както вече съобщихме тази сутрин, 21 юни, от 9:00 часа в Зала „Чавдар” беше даден старта на Международния турнир по ГОЛБАЛ за незрящи. Събитието се провежда със съдействието на Община Етрополе и ЕЛАЦИТЕ – МЕД АД.
Участват отборите на България, Гърция, Русия, Сърбия, Турция, Чехия и Черна гора. 
Турнира уважи председателят на Съюза на слепите в България Васил Долапчиев.
Началото постави с кратко слово председателят на Регионалната организация на ССБ за София област и Перник Асен Алтънов. Вълнението, което му личеше, дойде от факта, че той е етрополски зет. Затова толкова топло прозвучаха и благодарствените му думи към Община Етрополе, лично към кмета Димитър Димитров и към „Елаците-Мед” за съдействието при организиране на турнира.
Думи на благодарност бяха отправени за прекрасните условия, които са предоставени за краткото пребиваване на отборите в Етрополе и за провеждане на състезанията.
Росица Христова – заместник-кмет на Община Етрополе поздрави организаторите, участниците, съдийския и подкрепящ състав с „добре дошли в красивото Балканско градче Етрополе” и като пожела „да победи най-добрият”, откри Международния турнир по Голбал, който се провежда тази година в Етрополе.
Вече запознахме нашите читатели с характера на тази игра.


Отборите са разделени на две групи. Всяка среща се определя със жребий. Да бъдат първи на терена се падна на отборите на България и Сърбия.
В късния следобед на 22 юни ще бъде финала на състезанията.
Тогава ще съобщим и резултатите.