В продължение на два дни, 21 и 22 юни, Етрополе беше домакин на Международния турнир по ГОЛБАЛ за незрящи.
В зала „Чавдар” си дадоха среща осем отбора от седем страни: България с два отбора, Гърция, Русия, Сърбия, Турция, Черна гора и Чехия.
В оспорвана борба Чехите победиха и заеха първото място. На второ е Черна гора, на трето – Русия.
Според получените точки, отборите се подредиха, както следва:
1. Чехия
2. Черна гора
3. Русия
4. Сърбия
5. България
6. Гърция /отборът е от Солун/
7. Турция
8. СКИ „Витоша” – София
Отборното класиране и индивидуалните награди бяха обявени в 19:00 часа на 22 юни в ресторанта на Комплекс „Етрополия”.
Наградите връчиха Димитър Димитров – кмет на Община Етрополе, Ивайло Николов – директор на Рудник „Елаците” - генерален спонсор на игрите, Васил Долапчиев – председател на Съюза на слепите в България, Асен Алтънов - председателят на Регионалната организация на Съюза на слепите в България за София област и Перник.
Преди церемония по награждаването, Съюзът на слепите в България връчи на кмета Димитър Димитров и на Ивайло Николов благодарствени плакети като патрон и спонсор на игрите. От своя страна двамата се обърнаха с приветствени адреси и думи на благодарност към главния организаторите, играчите, подкрепящите колективи, съдийската колегия.
Думи на благодарност прозвучаха към ръководствата на Коплекс „Етрополия” и Спортно дружество „Чавдар” за създадените прекрасни условия за спорт и отдих на всички, заети с провеждането на турнира. На награждаването присъстваха Георги Нинов и Иван Хлебаров, които имат пряко отношение към състезанията.
След официалната церемония, до късно вечерта, младите хора се отдадоха на искрено и неподправено веселие, за което се погрижиха DJ Данаил Драганов и Кристиан Григоров.


Група ученици от ІІІ-а клас на Вержиния Николова от ОУ "Христо Ботев" в Етрополе поздравиха присъстващите на церемонията с малка програма от песни с патриотична насоченост.