Започна благоустрояването на две междублокови пространства. Едното граничи с улиците „Васил Левски”, „Бенковски”, „Изток” и „Г. С. Раковски”, а другото – с. „България” 11, „Райна Княгиня”, „17 ноември” и „Стефан Стамболов”. За изпълнение на двата обекта Община Ботевград е подписала договор с фирма „Г. Гетов” ЕООД. Стойността на първия проект е 120 266 лв., а на втория – 154 516 лв., като в тези суми е включен Данък добавена стойност. Средствата са осигурени от бюджета на Община Ботевград.  


Проектите предвиждат изграждането на паркоместа – над 40, включително и за хора с увреждания, и на двете места, детски площадки върху ударопоглъщаща настилка, обособяването на нови зелени площи, които ще бъдат засадени с подходяща растителност, кътчета за отдих. В тях е заложена и подмяна на канализацията към жилищните сгради. Срокът за изпълнението на проектите е три месеца.  


И на двата обекта се работи изключително усърдно, видя днес наш репортер. Те са обезопасени. Строително-ремонтните дейности са обезпечени с необходимата работна ръка и техника, като се очаква към нея да се присъедини 6-тонен многофункционален багер, който ще помогне за ускоряване темповете на работа.  


Строителите благодарят на живущите в блоковете, до които се работи, за доброто отношение, за търпението и проявеното разбиране.